fredag 25 november 2011

Workshop nr 2

Igår var jag på jobbet igen trots att det var torsdag. Detta pga att jag och Ingela hade bokat in workshop nr 2 för pedagogerna. Denna gång var det flera som hade blivit klara med PIM 3 och de fick lära sig göra tankekartor med Ingela, medan jag handledde de andra i deras PIM-uppgifter. Det blev en bra eftermiddagsstund och alla uppskattade verkligen att de fått tid att jobba med detta just då. Det som är lite intressant är att de flesta faktist har jobbat ganska mycket med PowerPoint och Photostory som är uppgigt 2 och 3, men ändå inte gjort klart PIM. Nu igår insåg flera att de ju faktist kan använda något av det de redan har gjort och bara modifiera materialet lite så det passar in i PIMs uppgiftsmallar. Så nu var det några som fick lite extra skjuts av den tanken igår och kom igång ordentligt.

I och med de SLS:er som vi kommer hålla nästa vecka, så började jag fundera på hur jag kan använda det material vi samalar på oss då i min verklighet efter jul. Jag hoppas att jag ska ha möjlighet att lägga in flera workshops som dessa två vi haft denna termin och då kan materialet användas i större grupp. Men jag hoppas även på att jag ska få möjlighet att gå in och handleda enskilda pedagoger utifrån just deras behov och önskemål. Hur det än blir är det bra att ha fått korta instruktioner om hur de olika verktygen kan användas.

6 kommentarer:

 1. Liselott skriver:

  Vad kul att du redan nu har ideér som du får möjlighet att förverkliga under våren, för mig är det inte klart ännu.

  SvaraRadera
 2. Hur hinner du med allt!? Är mäkta imponerad, på gränsen till svettig. Jag behöver också din handledning. Tur för din skola att dom har dig!!!

  SvaraRadera
 3. Tack snälla pelle :).

  SvaraRadera
 4. Nytt försök, det hände något konstigt vid publiceringen, ta gärna bort det inlägget Ann. Så här skrev jag:
  Det blev en bra eftermiddag hos er. Det droppar in PIM-uppgifter efter den dagen efter inspiration från dig.
  Att arbeta med tankekarta är precis som de övriga PIM-programmen också en bra resurs. Bra för pedagoger i sitt arbete och bra för elever när de ska presentera sina arbeten eller strukturera tanken.
  Ni har rätt, ni som kommenterar Anns inlägg. Hon är full av idéer och en bra kraft för skolan. Här kommer det att bli skjuts framåt...
  Ingela

  SvaraRadera
 5. Tack snälla Ingela för gott samarbete. Hoppas vi kan fortsätta efter jul också :).

  SvaraRadera
 6. Det är spännande att höra om hur du redan nu handleder kollegor på skolan. Det hoppas jag få börja med under nästa år. Jag ska pressa dig på bra tips som jag kan ta med mig! /Malin

  SvaraRadera