onsdag 23 november 2011

I måndags...

.. hade Botkyrka kommun bjudit in till en inspirationseftermiddag och kväll där vi fick träffa tre föreläsare som gav sin syn på detta med digitala medier i klassrummet. Och framför allt hur dessa måste få påverka undervisningen. Jag ska erkänna att herre nr 1 inte var speciellt inspirerande i sitt uttryck, men presenterade en del intressant samhöällsforksning och -analys.

De två som kom efter honom var dock av annan kaliber. Först Stephanie hemma i sitt kök på direktlänk från Kalifornien och sedan herr Gunnarsson som stod live framför oss. Stephanie är mattelärare i botten men reser nu jorden runt på uppdrag av Apple och föreläser och inspirerar till digital utveckling i skolan. Micke Gunnarsson gav oss många tankeställare om förhållningssätt till ny teknik och medier ur elevernas synvinkel. Han hade ett väldigt roande angreppssätt vilket resulterade i 45 minuter fyllda av skratt och eftertanke.

Det var egentligen meningen att jag skulle få med min chef på detta evenemang, men hon fick förhinder i sista stund. När jag sedan kom till skolan på tisdagen fick jag då förstås frågan hur eftermiddagen hade varit och jag drog en snabb recension. Och sa sedan att jag tycker att Micke skulle vara en bra inspiration även för resten av personalen på skolan - och eleverna också. Detta har nu resulterart i att vi bokade hopnom för en hel eftermiddag den 16 februari. Först för att möta högstadieeleverna och sedan personalen. Det ska bli jättekul =).

Om du också letar en inspiratör och visionär ska du gå in på mickegunnarsson.com för att läsa mera.

6 kommentarer:

 1. Vilken inspirerande dag! Känner att vi skulle behöva någon som Micke på vår skola också för att inspireras och motiveras. Lyssnade på Stephanie tidigare i år, en bra föreläsare med många intressanta idéer. När det gäller vår lektion, hur gör vi? Jag håller på att lära känna youtube idag, men kanske bra om vi börjar fundera på vem gör vad.

  SvaraRadera
 2. Ja målet med vår session är väl att man ska lära sig
  Skapa kanal
  Ladda upp klipp
  Länka till klipp från tex weebly och blogger
  ... Vi sa så sist eller hur?

  Jag har länkat till nya youtubeklipp på mitt Slöjgalleri idag, så jag kan visa det och hur man laddar ner till bloggen.

  Det som då är kvar är att skapa kanal och ladda upp klipp. Å sen tycker jag vi kunde göra en lathund i Screenr på alla moment, och så får alla den länken med sig på slutet?

  SvaraRadera
 3. Låter bra. Jag har lekt lite med detta idag och lägger ut en sneak-peak på en film senare. Jag kan maila Lars och be honom skicka ut ett mail om att övriga skapa ett konto på youtube plus att ha med sig ett filmklipp att ladda upp. Screenr låter bra, vi kanske kan göra en del var av detta. Jag skriver på Pelles blogg att han kan titta in här och vara med i dikussionen.

  SvaraRadera
 4. Vad bra. Jag kommer till blåsenhus typ kvart över 9, så vi hinner ju tom göra screenr då om ni också kommer tidigare.

  SvaraRadera
 5. Tjenare! Låter alldeles utmärkt tycker jag! Man kanske kunde inleda med att alternativet you tube, förra veckan, dök upp på tavlan som ett val pga att vi pratade om hur man kan, med hjälp av youtube, kringgå kostaden för att t ex lägga upp en film på Weebly. Jag tror mig nu behärska att skapa en kanal, ladda upp klipp för at sedan lägga ut det på hemsidan. Jag dyker upp runt 9.00 på onsdag men vi kanske hörs innan dess.

  SvaraRadera
 6. Det blir jättebra att inleda så Pelle =). Ses efter 9 på onsdag om vi inte hörs innan.

  SvaraRadera