lördag 24 september 2011

Ny kostym

Jag tror att jag hittat min stil på bloggen nu. Mönstret på min favoritfåtölj blev bakgrunden. Den som känner mig väl vet även att mönstret står för Marimekko som har fått ta ganska stor plats i mitt liv de senaste åren. Jag har fått höra att jag har Marimekkodille. Men det dementerar jag bestämt. Ett riktigt freak sväljer allt med hull och hår. Men jag väljer med omsorg det som tilltalar mig och hoppar över det mest grälla, det som traditionellt förknippas med namnet. Jag antar att Marimekko har blivit det som står för kopplingen till mitt ursprung, det finländska.

Jag tilltalas av det tydliga formspråk som finns hos Marimekko. Produktnamnet säger allt om tanken bakom formen. Spelar ingen roll om det är fråga om tyg, glas eller någon annan produktgrupp. Det det finns en glasserie som heter "sukat makkaralla", vilket ordagrannt betyder "strumpor som korvar sig". Och glasen och skålarna ser verkligen ut som nedhasade strumpskaft. Detta tror jag är en viktig aspekt jag kan ta med mig när vi nu på kursen diskuterar bildspråk och kommunikation. När man ser en bild ska det verkligen kunna vara påtagligt vad den står för.

Måste bara berätta att jag laddade ner testversionen av photoshop igår. Ett tips är att inte vara stressad när du gör det, för det tar en kvart :). Och just det.. Jag sålde in Scribus till bildläraren igår också. Lyckades få honom salig utan att ens öppna datorn :). Nu letar vi tid att kunna gå igenom det tillsammans.

Ha en skön helg alla!3 kommentarer:

  1. Vad snyggt det blev. Lyckliga du som kan ladda ner Photo-shop, jag har vänt mig till vår IT-avdelning och väntar på svar.

    SvaraRadera
  2. Vad fint det blev! Satt precis och funderade på att ha ett Josef Frank mönster i bakgrunden. Ska också ge mig ikast med nedladdningen, bäst att ha gott om tid då!

    SvaraRadera
  3. Mycket fin! Du måste ha bra uppkoppling som klarade att ladda ner Photoshop på en kvart. En och en halv timme höll jag på. Det kan göra mig frustrerad. Jag vill att min dator ska innehålla allt man kan tänkas behöva för att undervisa våra elever. Om jag sedan inte orkar/vill lärar mig använda tekniken så är det upp till mig. Nu måste så mycket tid gå till det rent tekniska. Dessutom har jag lärt mig något nytt idag. Marimekko -kan vara värt att söka på när vi nu ska tänka på bildens språk.

    SvaraRadera